Contact: info [kukac] vitorlazas-balaton [pont] hu  
Vitorlázás Balaton - Vitorlázás a Balatonon
Vitorlázás, Vitorlásoktatás, Vitorlásbérlés, Vitorlás szolgáltatások, Balaton, Tanácsok, Tudnivalók, Tippek
Vitorlásbérlés Tanácsok | Vitorlásiskola Infók | Vitorlásoktatás - Tudnivalók | Vitorlázás a Balatonon | Balaton? |      Vitorlásbérlés - 2011 | Hajóbérlés a Balatonon | Vitorláshajó bérlés - Családdal | Balatoni vitorláshajó tippek
  VITORLÁZÁS MENÜ
  Vitorlás bérlés a gyakorlatban
  Vitorlás bérlés: báziskikötők
  Vitorlás bérlés 2011 kihívások
  Vitorlásbérlés - a piac
  Online hajóbérlés a Balatonon
  Balatoni hajóbérlés - időjárás
  Vitorlásbérlés - Tanácsok
  Vitorláskölcsönzés - Tudnivalók
  Vitorlásiskola : Hogy válasszunk
  Vitorlásoktatás : Mire figyeljünk
  Vitorláshajó bérlés - Családdal
  Vitorlásbérlés - Feketén
  Balatoni vitorláshajó tippek
  Összefoglaló táblázat
  Vitorlázás Balaton kezdőoldal

Balaton: Vitorlásbérlés feketén

Pár jó tanács, nehogy csőbe húzódjanak...

Azok a "cégek", akik úgy ajánlják szolgáltatásaikat, hogy még a vállalkozás neve sem derül ki (mert általában nincs is), nagyon valószínű, hogy feketén dolgoznak. Erre nyilván az adóhatóság is felfigyelt már, egy-két esetben már meg is lett az eredménye... Nyáron sűrűn hallani ilyen lebukott vitorlás-kiadókról, akik persze bekenték sz..rral rögtön a bérlőt is - mert az úgy korrekt. Természetesen ilyenkor már az is baromi kellemetlen, hogy nincs is meg a kibérelt hajó, merthogy a tulaj megbukott. "Baráti társaságban" ma már gyakori, hogy kölcsönadják egymásnak a vitorlást, így simán leplezni lehet a fekete bérlést. Persze az is kérdéses, hogy a kötőőrt le tudják-e fizetni, hogy szemet hunyjon a fekete biznisz felett. Manapság szegényeknek bőven van gondjuk, nemhogy a bérlőket figyelgessék - ellenben valahogy be kell jutni a kikötőbe, tehát azért valószínű, hogy a kikötőmesterrel egyeztetik a kiadók a bizniszt. Tehát aki tehát ilyen huncutságban szeretne részt venni, az jobban figyeljen az átlagnál, és tudja, hogy lebukhat - a többiek inkább jó nevű, biztonságos cégtől béreljenek.

Nyilván "magas szintű" és kifinomult az ügyfélkapcsolat minősége azokban az esetekben is, ahol csak egy telefonszám, vagy újabban már csak e-mail cím szerepel, se székhely, de még árak sem. Nyilván a vitorlás kiadója nem szeretné megosztani ezeket az információkat - feketén történő kiadásról lévén szó. Érdemes megnézni, hogy bemutatják-e az akalmazottakat / munkatársakat, mert általában a fekete kiadók nem osztják meg a tettestársak kilétét (gondolhatjuk, hogy ők se ragaszkodnak ehhez)... Hallottunk már arra is példát, hogy a valódi tulajdonos nem is tudott arról, hogy a hajóját távollétében kiadták. Bátor ember legyen a talpán, aki ilyen helyre bármit is befizet. Persze van, aki a kihívásokra gerjed, ezt elismerem.

Néha egyébként a bérlőt az irigy és rosszindulatú kikötőmesterek és vitorlástársak is félrevezethetik kedves "jótanácsaikkal", rengeteg "hozzáértő" van ám; majd meglátják. Néha még a kikötőkben (sokszor feketén) dolgozó munkások is beleszólnak a dolgokba - megpróbálva aláásni a kiadó cég imázsát. Ne bizonytalanodjanak el, legyenek biztosak abban, hogy jól döntöttek, ne is figyeljenek az ilyen kis férgekre; inkább ÉREZZÉK JÓL MAGUKAT!

Szerintem érdemes az alábbi Google keresések eredményeit átböngészni és a fenti tanácsok figyelembe vételével dönteni a vitorlásbérlésről: GOOGLE eredménylista

Következő oldal >> Balatoni vitorláshajó tippek
© 2020 - vitorlazas - balaton pont hu  
Design downloaded from Free Templates - hétvégi vitorlázás web templates
Webradio, radio consultants, CD rendelés, DH frame, Lezeres szemmutet Media consultant,
Tengeri kommunikáció | Tengeri rádiózás | Standard Marine Communication Phrases
| Angol-magyar-angol vitorlás szakszótár | Hajóbérlők angol-magyar-angol vitorásszótára