Contact: info [kukac] vitorlazas-balaton [pont] hu  
Vitorlásbérlés Balaton - Hajóbérlés akció
Vitorlásbérlés, Vitorlázás, Vitorlásoktatás, Balaton, Tanácsok, Tudnivalók, Tapasztalatok, Javaslatok
Vitorlásbérlés Tanácsok | Vitorlásiskola Infók | Vitorlásoktatás - Tudnivalók | Vitorlázás a Balatonon | Balaton? |      Vitorlásbérlés - 2011 | Hajóbérlés a Balatonon | Vitorláshajó bérlés - Családdal | Balatoni vitorláshajó tippek
  VITORLÁZÁS MENÜ
  Vitorlás bérlés a gyakorlatban
  Vitorlás bérlés: báziskikötők
  Vitorlás bérlés 2011 kihívások
  Vitorlásbérlés - a piac
  Online hajóbérlés a Balatonon
  Balatoni hajóbérlés - időjárás
  Vitorlásbérlés - Tanácsok
  Vitorláskölcsönzés - Tudnivalók
  Vitorlásiskola : Hogy válasszunk
  Vitorlásoktatás : Mire figyeljünk
  Vitorláshajó bérlés - Családdal
  Vitorlásbérlés - Feketén
  Balatoni vitorláshajó tippek
  Összefoglaló táblázat
  Vitorlázás Balaton kezdőoldal

A balatoni vitorlás bérlés piaca is egyfajta szegmentáción ment keresztül az elmúlt években - leginkább 2010-ben. Új prémium kategóriás cégek alakultak és több új kisebb volumenű magánkezdeményezés próbál belépni a balatoni vitorlásbérlés piacára. Óriási szerencse ez nekünk bérlőknek, hiszen ez elsősorban árversenyt jelent; az időzítés viszont nagyon szerencsétlen a vállakozások számára, mert pont egy "válság" közepette próbálják terveiket véghezvinni. Reméljük, munkájuk eredményeként egyre népszerűbb lesz a Balaton és a vitorlázás, mint sport és élmény egyben.

Tehát örvendetes, hogy sok új vitorláskölcsönző cég alakult, reméljük, ezek ápolják és továbbépítik a balatoni vitorlás bérlés színvonalát - már ameddig bírják a versenyt. Az sejthető, hogy valószínűleg rosszul mérték fel - ha felmérték egyáltalán - a balatoni vitorlásbérlés piacát, mert úgy tűnik igen komoly kapacitás feleslegek mutatkoztak: például tavaly júniusban ismerőseink még csütörtökön kaphattak volna pénteki átvétellel a napsütéses hétvégére hajót - mondjuk nem a kurrens 25-29 lábas fajtát, hanem 32-36-osat, amit nehezen lehetett volna korábban elképzelni. Extra kedvezményeket is ajánlottak, így majdnem a listaár feléért juthattak volna vitorlás hajóhoz... Ahogy egy vállalatvezetésben jártas ismerős mondaná: kedvezményeket értékesítenek, nem szolgáltatást!

Viszont mi, potenciális bérlők örüljünk ennek: a piaci versenynek hála úgy tűnik, olcsóbban lehetett nagyobb hajóhoz jutni - már éppen akinek az kell. Az is elképzelhető, hogy nemsokára ezek a cégek már nem lesznek a piacon, mert ilyen "üzlet"-politikával nem sokáig húzhatják; olyanról is hallani, aki már be is dobta a törülközőt. Hozzáférhetőek már vitorlás hajóparkkal nem rendelkező, "közvetítő" cégek is az interneten, itt valószínűleg nehezebb lehet élni a kedvezmények lehetőségével, olybá tűnik továbbra is érdemesebb lehet a hajót bérbeadó céget fellelni és tőlük közvetlenül bérelni vitorlás hajót.


A balatoni vitorlásbérlés szamaritánusai

A Bavaria 32 és az ennél nagyobb méretű vitorlások lettek a vitorlás kiadók "erősen nyomatott" hajói 2010-ben; vagy legalább is ezekkel találkozik újdonságként igen gyakran az interneten nézelődő. Úgy látszik leárazás - vagy végkiárusítás (?) - lehetett, mert sok helyen tűnt fel ez a típus; ráadásul úgy tűnik több, mint egy tucat Bavaria vitorlás vár a kiadásra. Vannak más gyártók nagyobb hajói is a kínálatban, lehet válogatni. Elkezdtem számolgatni, hogy mi az üzlet abban, hogy egy legalább 15-20 milliót érő vitorlás hajót ilyen olcsón adnak ki bérbe. Hát nem jött ki semmi olyan, ami ne a csődöt jelentené, úgyhogy igyekezzünk: próbáljuk ki, és ha tetszik, akkor pedig szezon végén cégfelszámolásnál jól vegyük meg negyedáron. Mindezek tükrében azonban azt is javaslom, hogy alaposan tájékozódjanak, nehogy egy olyan újonnan alapított és "éppen tegnap már csődbe is jutott" csilli-villi cégnek adjanak pénzt, aminek aztán bottal üthetik a nyomát...

Tudnunk kell azonban, hogy az Egyiptomba, Tunéziába utazók idén valószínűleg más uticélt kell, hogy nézzenek maguknak; az is lehet, hogy itthon maradnak... Ez növelheti a balatoni idegenforgalmat és kihathat a vitorlás bérlés áraira is. A jó hajók hamar elkelnek és lehet válogatni a lakásárban mért hodályok között. TAVALY azt javasoltuk, hogy "...érdemes lehet megfontolni, hogy 2010-ben az utolsó pillanatig kivárva, a lehető legnagyobb "akciós" kedvezményeket besöpörve vág bele a vitorlázás és a balatoni vitorlásbérlés örömeibe az, aki az átlagnál nagyobb vitorlás hajót szeretne bérelni..." Lehet, hogy idén is ez lehet a jó taktika, de közel sem biztos. Az szinte bizonyos, hogy a "kisebb" hajókat elkapkodják, mint a cukrot.


Hajóbérlés - és a parkolás?

Az autóval rendelkező vitorlásbérlők bizonyára megtapasztalhatták, hogy bizony a parkolás nagyon nagy kihívás elé állította őket több esetben is, főleg a főszezonban. Kérdezzük meg, - ha "véletlenül" nem jeleznék felénk előre -, hogy van-e közvetlen a kikötőben lehetőségünk parkolni, biztosítják-e a parkolóhelyet a számunkra, mert bizony nagyon kellemetlen több 100 méteren cipelni a cuccunkat... Azért ezt a - szerintem alapvető - "kényelmet" biztosítsák már nekünk is, ne csak a "tulajdonosok" kiváltsága legyen a kényelmes parkolóhely; és igenis "férjen" már bele az árba. Főszezonban, "központi" fekvésű kikötőknél a helyzet annyira szélsőséges szokott lenni, hogy semmilyen parkolóhely nincs a környéken, és bizony a város egy másik pontján kell fizető parkolóba állni... Persze a vitorlás bérlés meg több százezerbe kerül... Hát ne dőljünk be!

Jó Szelet kíván a vitorlazas - balaton pont hu!

Következő oldal >> Hajóbérlés és az internet
© 2020 - vitorlazas - balaton pont hu  
Design downloaded from Free Templates - hétvégi vitorlázás web templates
Webradio, radio consultants, CD rendelés, DH frame, Lezeres szemmutet Media consultant,
Tengeri kommunikáció | Tengeri rádiózás | Standard Marine Communication Phrases
| Angol-magyar-angol vitorlás szakszótár | Hajóbérlők angol-magyar-angol vitorásszótára