Contact: info [kukac] vitorlazas-balaton [pont] hu  
Nílusi Hajóút
Nílusi hajóút, Tanácsok, Tudnivalók, Tapasztalatok, Tippek
Egyiptomi utak | Egyiptomi utazás | Nílusi hajóút - Tudnivalók | Nílusi hajóút tapasztalatok | Egyiptomi utazás tippek |      Egyiptomi körutazás tapasztalatok | Hurghada nyaralás, Nyaralás Hurghada-n, tapasztalatok | Főoldal
  VITORLÁZÁS MENÜ
  Balatoni vitorlásbérlés főoldal
  UTAZÁS MENÜ
  Utazás - Egyiptom, Egyiptomi utak
  Egyiptomi utazás
  Nílusi hajóút
  Nílusi hajóút tapasztalatok
  Egyiptomi tapasztalatok
  Hurghada nyaralás
  Egyiptomi utazás - tippek

Nílusi hajóút tanácsok, tapasztalatok

A Nílusi hajóút 5*-os szállodahajóin felül van a napozóterasz: 5*3 méteres medence, sáros (fekete) vizű jakuzzi, napozóágyak, székek, bár. Pozitív, hogy volt öt órai tea, sütivel. A hajón a törülközőket este akkurátusan összehajtják, és beteszik a tiszta rekeszbe, onnan lehet reggel újra húzni. Klassz. Javaslom, vigyünk itthonról magunkkal sajátot, mert azért ez így izgi.

A hajón egyre hígítottabb tejet találunk, ami az út végére már leginkább csak fehér víz (és szerintem tejporból készül). Itt azért az olvasó gondolkozzon egy picit: egy Nílusi hajóút alkalmával vajon honnan veszik Kedves Egyiptomi Barátaink a vizet? Aha. És mi mindenre használhatják? Segítek: mosogatás, tea, kávé, gyümölcsmosás, saláta, stb...; dereng már?! Fogat mosni ugyan lehet csapvízből, de inkább használjunk palackozott vizet. A palackozott víz nem ásványvíz, ezt azért tartsuk fejben, amikor megkóstoljuk. A szállodákban [Kairo, Hurghada] viszont valódi tej volt.

Ami az ételeket illeti, minőség és mennyiség kapcsán már közel sem olyan szuper a helyzet, mint állítólag évekkel ezelőtt volt, még Hurghadán sem: reggelire rántotta vagy tükörtojás, ez a maximum, ami ehető volt. A marha kemény, a hal zsíros, és nem is merem leírni milyen mellékíze van, a csirke íztelen, persze, ha egyáltalán van, mert ezek sincsenek mindig. Gyümölcs sincs nagyon - banánt csak képen, alma, és nyolcba vágott narancs; hogy ez hogy jött ki?! Párolt és nyers zöldség, az volt dögivel - fogyózók, vegák előnyben. Tudom, paraszt vagyok, nekem semmi se jó... Kenyérből az első napon együnk, mert ugyanaz lesz végig, és lássuk be elég száraz lesz a harmadik napra.

A teához nincs citrom, lehet kérni, de a baksissal, amit Kedves Egyiptomi Barátaink viszont kérnek a "szívességért és a figyelmes kiszolgálásért" már nem ér annyit... Egyébként csak egyféle tea volt - még Hurghadán is. A Nílusi hajóúton teljes ellátást fizettetnek, amiben nincs benne az étkezéseknél az ital, azt külön kell fizetni. Egy tea vagy kávé - majdnem mindegy, mert a teának is kávéíze volt :), a kávét meg nem kóstoltam - benne van az árban és valóban sokféle kinézetű sütemény van. A hajóról egyébként majdnem minden megállónál ki lehet menni vásárolni itókákat, 100-200 méteren belül van bolt, kinek, mi kell - jó ha hátizsákba, vagy nem átlátszó szatyorba visszük vissza, bár senki nem ellenőrzött semmit. Aki szénsavas vízre vágyik, annak a Schweppes terméket érdemes keresni (5-7EŁ másfél liter).


Az étel kapcsán a javaslatom a következő: olyat együnk, amit megfőztek. Gyümölcsből, ami hámozható. Saláta, hideg cuccok NEM. Könyörgöm, azzal a vízzel mosnak és öblítenek, ami az öntöző csatornában van! A sivatag közepén ez is nagy szó - de mi betegek leszünk tőle, és mi nyaralunk; nem engedhetjük meg, hogy három napig a klotyón üljünk.

Az utolsó vacsora alkalmával a pincérek elkezdenek dolgozni: leszedik az asztalt, elviszik a tányérokat [játszanak a gyerekekkel, megkérdezik nem kell-e valami...]; gyanús, nagyon gyanús. Oooh, hát persze: utolsó este, tehát baksis my friend, baksis.
"Inkább a British Múzeum!"

Következő oldal >> Egyiptomi körutazás tapasztalatok
© 2020 - vitorlazas - balaton pont hu  
Design downloaded from Free Templates - hétvégi vitorlázás web templates
Webradio, radio consultants, CD rendelés, DH frame, Lezeres szemmutet Media consultant,
Tengeri kommunikáció | Tengeri rádiózás | Standard Marine Communication Phrases
| Angol-magyar-angol vitorlás szakszótár | Hajóbérlők angol-magyar-angol vitorásszótára