Contact: info [kukac] vitorlazas-balaton [pont] hu  
Egyiptom körutazás
Hurghada, Nyaralás, Tapasztalatok
Egyiptomi utak | Egyiptomi utazás | Nílusi hajóút - Tudnivalók | Nílusi hajóút tapasztalatok | Egyiptomi utazás tippek |      Egyiptomi körutazás tapasztalatok | Hurghada nyaralás, Nyaralás Hurghada-n, tapasztalatok | Főoldal
  VITORLÁZÁS MENÜ
  Balatoni vitorlásbérlés főoldal
  UTAZÁS MENÜ
  Utazás - Egyiptom, Egyiptomi utak
  Egyiptomi utazás
  Nílusi hajóút
  Nílusi hajóút tapasztalatok
  Egyiptomi tapasztalatok
  Hurghada nyaralás
  Egyiptomi utazás - tippek

Hurghada
"Die Russen Sind Da!" Werner: Beinhart


Hurghadai nyaralás

Hurgadán érhet olyan meglepetés is, hogy a meghirdetett homokos tengerpart valójában sziklás [jó, a parton tényleg homok van, tehát a tájékoztatás pontos, csak nem korrekt]: a tengerben ugyanis korallzátonyok vannak, így tengerjáró cipő [aqua sock] feltétlenül ajánlott. Lehet talán venni is a szállodában [30-40 EŁ]. A tengerben sok szép korall és lenyűgöző víz alatti élet van, a snorkelezés élménydús időtöltést ígér. A búvárkodás időzítésénél arra vigyázzunk, hogy REPÜLŐÚT ELŐTT 24 órával már TILOS merülni, ennek megszegése a repülőn végzetes lehet!

Hurghada vendégszeretetéről annyit, hogy pl. 5 csillagos félpanzió esetében nem jár a reggelihez se egy kávé, se egy tea, még ezekért is fizetni kell! Például két deci műanyag poharas ízesített, szénsavmentes édes lötyi (jaffa szörp) 10-12 EŁ!

Hurghada egyébként meglepheti az óvatlan [é: jóhiszemű] turistát: szar kaja (de mondjuk tényleg nagy mennyiségben), oroszok dögivel, és "East European All Inclusive"-nek hívott ellátás. Drága Orosz Barátaink közül csak egy fizet be E.E.All Inclusive-ra, és kilopja a családtagoknak a kaját, meg a piát... Érdemes felkészülni arra is, ami minket ért: SENKI sem abba a hotelba érkezett, amit befizetett, és amit visszaigazoltak az utazási irodától (Anubis Travel)! Ez persze az iroda szerint így teljesen rendben van. Háát akkor legyen... A szállodák többsége igen messze van a várostól, úgyhogy a félpanzió szívás, főleg, ha még más hotelba is kerül a delikvens, mint amit betervezett!! Ugye ilyenkor hiába van tuti belvárosi étterem cím finomságokkal, ha mondjuk 45 percnyi autóútra van a város, az autóút meg 15 percnyi séta a szállástól, vigyázzanak az iroda választással!

A Harmony Makadi Bay Resorts "szállodában" például el kellett menni kérni a kötelező felszereltség részét képező papír-törlőkendőt, mert három nap alatt se sikerült pótolni. Elnézést kértek, adtak azonnal - no problem, nyilván előfordul, senki sem halt bele... Az étterembe beszökő [vagy inkább generációk óta ott élő] verebek az asztalon hagyott maradékokat csipegetve ugrálnak a megterített asztalokon is, vagy éppen a KÍNÁLÓBAN LEVŐ SÜTEMÉNYEKET majszolják - hát ezért lesz hasmenés meg lázas hányás. Mindez viszont talán így együtt már nem öt csillag?!

Persze egy "Very VERY VERY Last Minute Hurgada" ajánlat esetében lehet, hogy mindez OK - azért a bruttó 39 ezerért egy hétre, amiért mostanában lehet utazni, de másokkal 300+ ezret fizettetnek az egyiptomi körútért fejenként!


"Inkább a British Múzeum!"

>> Egyiptomi utazás tippek
© 2020 - vitorlazas - balaton pont hu  
Design downloaded from Free Templates - hétvégi vitorlázás web templates
Webradio, radio consultants, CD rendelés, DH frame, Lezeres szemmutet Media consultant,
Tengeri kommunikáció | Tengeri rádiózás | Standard Marine Communication Phrases
| Angol-magyar-angol vitorlás szakszótár | Hajóbérlők angol-magyar-angol vitorásszótára