Contact: info [kukac] vitorlazas-balaton [pont] hu  
Vitorlás Hajóbérlés - Balaton - Internet
Hajóbérlés, Vitorlás hajóbérlés, Vitorláskölcsönzés, Vitorlázás oktatás, Balaton, Tanácsok, Tudnivalók, Tapasztalatok
Vitorlásbérlés Tanácsok | Vitorlásiskola Infók | Vitorlásoktatás - Tudnivalók | Vitorlázás a Balatonon | Balaton? |      Vitorlásbérlés - 2011 | Hajóbérlés a Balatonon | Vitorláshajó bérlés - Családdal | Balatoni vitorláshajó tippek
  VITORLÁZÁS MENÜ
  Vitorlás bérlés a gyakorlatban
  Vitorlás bérlés: báziskikötők
  Vitorlás bérlés 2011 kihívások
  Vitorlásbérlés - a piac
  Online hajóbérlés a Balatonon
  Balatoni hajóbérlés - időjárás
  Vitorlásbérlés - Tanácsok
  Vitorláskölcsönzés - Tudnivalók
  Vitorlásiskola : Hogy válasszunk
  Vitorlásoktatás : Mire figyeljünk
  Vitorláshajó bérlés - Családdal
  Vitorlásbérlés - Feketén
  Balatoni vitorláshajó tippek
  Összefoglaló táblázat
  Vitorlázás Balaton kezdőoldal

Hajóbérlés és az internet

Balatoni hajóbérlés - hirdetési praktikák

Interneten keresgélve egyre gyakrabban botlik az ember fizetett hajóbérlés hirdetésekbe, a Google találati listáján is. Hát persze, ha már olyan pancser a cég, hogy a Google nem méltatja a találatok között esélyes / előkelő helyre, akkor bizony meg kell fizetni, hogy rájuk találjanak. Így aztán nem kell minőségi szolgáltatás, hogy elnyerje a világ legtöbbször használt keresőjének a "bizalmát", elég csengetni némi lóvét, és már ott is virít a cég a lista elején. Érdemes azon is elgondolkozni, hogy ezt persze velünk, a vitorlást bérlővel fizettetik meg a sor végén...

Persze aki már egyszer is kattintott ilyen fizetett hirdetésre, az tudja, hogy általában oka van annak, hogy csak így sikerül felhozni a "vállalkozást" esélyes helyre. Általában olyan "méltán" nem preferált szolgáltatók, kereskedők próbálnak így előre jutni, ahol más muníció már nincs - vagy talán nem is volt. Tavaly elkezdődött ez a láz, a Google-t használók pedig voltak olyan bölcsek, hogy "megfelelően" kezelték ezeket: tudják, hogy a valódi találati lista számít, nem a szponzorált linkek.

Így azonban értesülhet a szörfölő érdekességekről is: hajóbérlés kapcsán már helyből bedobnak pl. 20-30% kedvezményt. Micsoda árképzési stratégia lehet a háttérben, ha ekkora "tartalék" van egy hajóbérlés árában?! Persze a másik oldalról szemlélve a dolgot ilyen üzletpolitika mellett kérdéses lehet a vállalkozás jövője; szerintem nincs olyan szolgáltatás, amit elég olcsón ne lehetne eladni - ehhez nem kell semmilyen érték vagy tudás. Abban az esetben, ha emiatt aztán menet közben teszem azt tönkremennek ugye, akkor vajon visszaadják-e az általunk befizetett előfoglalási díjat / kauciót?! Figyelembe véve, hogy sok helyen hetekkel a bérlés előtt az egész hajóbérlés díját be kell csengetni elég nagy kockáztot vállalunk bérlőként. Ennek a kockázatnak az elkerülése / minimalizálása is lehet racionális döntési szempont.

Ennek a kampányszerű / pánikszerű leárazásnak némileg viszont ellent mondani látszik az a tény, hogy a hírek szerint a Balaton sokunk nyaralásának színhelye lesz az idén is - vagyis a bérlői piac szélesedhet. Bár a tavalyinál sokkal több vitorlás hajó vár bérlőre ebben az évben, azért ekkora túlkínálat talán nincs (vagy nem lehetne)... Vagy szerintük mégis van? Reméljük, hogy ez a verseny a balatoni hajóbérlés hasznára válik; amíg ők kísérletezgetnek mi viszont éljünk az "akciós" kedvezményekkel, amíg lehet! Persze, mint azt tudjuk / oktatjuk az "akció" szóra ugranak a magyarok, így lehet, hogy csak olcsó trükkről van szó... Érdemes értékelni: ér ez annyit, másokhoz viszonyítva, mint amennyi az eredeti listaárban szerepel?! Ha igen, akkor valóban árleszállítás van, ha nem, akkor marketing átverés - őőőő akarom írni "taktika".

Hajóbérlés interneten: online foglalás

Hát ez sem a legújabb kori technika vívmánya, mégis kifog több cégen is. Látszik, hogy "Gizike táblázata a kockás füzetben" - négyzetrácsos, tudom :-) - még mindig nem ment ki a divatból: a telefonra vagy e-mailre majd válaszolnak (?), és megmondják, rendben van-e a foglalás. A legalja, amikor e-mailt kell küldeni, és azt hívják "online foglalási rendszer"-nek...komolyan mondom, hülyének néznek minket! Persze amíg mi arra várunk, hogy történjék "valami", addig a másik cégnél már meg is telik a vitorlázásra szánt hétvége (és ezt valós időben követhetjük is)... Érdekes módon viszont vannak cégek, ahol ez évek óta klasszul valóban online működik - bérlő kattint az időpontokra, visszaigazoló e-mail / telefon jön szinte azonnal, hogy minden OK. Ez azért elgondolkoztató, hogy a balatoni hajóbérlés területén tevékenykedő tip-top vállalkozások miért nem invesztálnak igazi online foglalási rendszerbe - főként, hogy a versenytársak egy része ilyennel is kényezteti a bérlőket, tetemes versenyelőnyhöz és bizalmi tőkéhez jutva. Mondjuk lehet, attól félnek, hogy látszana, mennyire üresek a hajók [olvastam egy cikket, ahol az azóta már nyilván munkanélküli nyilatkozó marketinges vagy PR szakember "büszke" volt a 60%-os főszezoni kihasználtságra - siralmas (mondjuk a cégre nézve is)] - de nekünk bérlőknek ez tulajdonképpen édes mindegy, a valódi online foglalási rendszer viszont hasznos eszköz, köszönjük és használjuk is!

Jó Szelet kíván a vitorlazas - balaton pont hu!

Következő oldal >> Hajóbérlés - balatoni időjárás
© 2020 - vitorlazas - balaton pont hu  
Design downloaded from Free Templates - hétvégi vitorlázás web templates
Webradio, radio consultants, CD rendelés, DH frame, Lezeres szemmutet Media consultant,
Tengeri kommunikáció | Tengeri rádiózás | Standard Marine Communication Phrases
| Angol-magyar-angol vitorlás szakszótár | Hajóbérlők angol-magyar-angol vitorásszótára