Contact: info [kukac] vitorlazas-balaton [pont] hu  
Egyiptomi utazás
Egyiptomi utazás, Tanácsok, Tudnivalók, Tapasztalatok
Egyiptomi utak | Egyiptomi utazás | Nílusi hajóút - Tudnivalók | Nílusi hajóút tapasztalatok | Egyiptomi utazás tippek |      Egyiptomi körutazás tapasztalatok | Hurghada nyaralás, Nyaralás Hurghada-n, tapasztalatok | Főoldal
  VITORLÁZÁS MENÜ
  Balatoni vitorlásbérlés főoldal
  UTAZÁS MENÜ
  Utazás - Egyiptom, Egyiptomi utak
  Egyiptomi utazás
  Nílusi hajóút
  Nílusi hajóút tapasztalatok
  Egyiptomi tapasztalatok
  Hurghada nyaralás
  Egyiptomi utazás - tippek

Egyiptomi utazás tanácsok

Hogyan indulunk el - repülővel Egyiptomba

Megérkezéskor két dologgal azonnal szembesülünk: a belépési papírt, vagy mit, amit a gépen adtak tényleg ki kell tölteni, bár ezt senki nem mondta. Közvetlen érkezéskor, az útlevél ellenőrzés alkalmával kell leadni a papírt, úgyhogy reménytelen "kölcsönkérni" tollat, mert mindenki siet. A reptéri WC-ben pedig kilopják a WC-papírt a kabinból és pénzért adják, már itt megpróbálnak levenni Kedves Egyiptomi Barátaink. Tehát legyen nálunk toll a repülőn, hogy kitöltsük a beutazási lapot, és vigyünk a zsebünkben WC-papírt, hogy ne kelljen fizetni azért, ami kulturáliában ingyen van.

Jó, ha legalább egy kis üveg vizet is viszünk magunkkal a poggyászban feladva, mert érkezéskor jól jöhet.

Kairó

Kairó egy nagyon szegény, és sajnos szemetes város. Az egyéni városnéző felfedezőknek egy adat: Kairóban 4főt, fejenként 10 EUR-ért egész nap fuvarozgat a taxi, oda visz, ahova akarod.

Kairóban elég sok a szúnyog, így (elektromos) szúnyogriasztót érdemes magunkkal vinni, bár némely egyiptomi szállodában adnak is. Egyiptomban a konnektorokba bedugható az európai 2 villás földeletlen csatlakozó (220V), arra azonban érdemes figyelni, hogy általában nem vízszintesen, hanem függőlegesen állnak a dugaljak (elforgatható riasztó kell).

Kairó: a piramisok és egyéb látnivalók közben persze megéhezünk, mivel az egész napos programon csak félpanziós az ellátás, tehát fizetni kell az ebédért, mert ebédelni érdemes. Ha önöket is az öntözőcsatorna melletti minifaluba viszik, persze "tök véletlenül" egyórás autóbuszút után :), és belépve a kertbe hangulatos kemence mellett sütik az ebédhez tálalt lepényecskéket, kóstolás előtt kalandozzon el a tekintetük kissé balra a sarokba. Tanúi lehetnek, ahogy a kelni kitett tésztába szarnak a verebek, miközben abban ugrálva megdézsmálják a sütnivalót... Mivel ők is olvassák majd ezt, lehet, hogy előbb-utóbb egyiptomi módon kezelik a problémát és eltakarják majd egy lepedővel a sarkot, hogy ne lássuk :) Jó étvágyat az ebédhez! Akik eddig eljutottak, [és ennek ellenére elutaznak, sőt még esznek is - tehát annak az 1%-nak] extra jó tanács: figyeljék merről fúj a szél, úgy foglaljanak helyet, mert füstölgő faszénen hozzák majd a kaját... fuldokoljanak azok, akik nem olvasták az oldalt :)

Apropó öntözőcsatorna. Hát, ha még nem láttunk igazán gusztustalan dolgot, akkor ez az. Orrfacsaró rohadt bűz árad az öntözésre használt csatornákból, melyek barna vízébe öntik Kedves Egyiptomi Barátaink a szemetet. Nem viccelek, az a szeméttelep. Döglött, felpuffadt szamarat, kutyát és több száz (!) köbméter szemetet - mi minden lehet benne?! - hord az ár kilométereken keresztül. Ezzel a vízzel öntöznek és mossák a termést. Az a zöldség lesz belőle, amit a szállodákban feltálalnak. Aki azt hiszi, hogy lengyel sárgarépát, meg Szentkirályi ásványvizet importálnak köbös tartályokban, az tegye fel a kezét... A legmegdöbbentőbb az volt, hogy ebben a szennyben láttunk többeket horgászni is...

Kairó - szállás

A Pyramyds Park "ötcsillagos" szálloda leírásából az hogy-hogynem kimaradt, hogy a hotel közvetlenül az autópálya mellett van, így elég zajosak a szobák. Úszómedence csak a bátraknak való, hideg vizű, és általában Under Treatment felirattal van használaton kívül [mondjuk ránézésre rá is fért a sűrű vízkezelés...]. Akik négy csillagos szállást - asszem Olimpia, vagy ilyesmi - választottak, több szempontból is jól jártak: nagyobb szobákat és bőségesebb kaját kaptak - még az elutazás hajnalán is bőségesebb volt a csomagolt reggeli. A szállodában egyébként lepedő van és pléd.
"Inkább a British Múzeum!"

Következő oldal >> Nílusi hajóút I.
© 2020 - vitorlazas - balaton pont hu  
Design downloaded from Free Templates - hétvégi vitorlázás web templates
Webradio, radio consultants, CD rendelés, DH frame, Lezeres szemmutet Media consultant,
Tengeri kommunikáció | Tengeri rádiózás | Standard Marine Communication Phrases
| Angol-magyar-angol vitorlás szakszótár | Hajóbérlők angol-magyar-angol vitorásszótára