Contact: info [kukac] vitorlazas-balaton [pont] hu  
Egyiptom, Egyiptomi utazás, Egyiptomi utak
Egyiptomi utak, utazás Egyiptomba, Tudnivalók, Tapasztalatok
Egyiptomi utak | Egyiptomi utazás | Nílusi hajóút - Tudnivalók | Nílusi hajóút tapasztalatok | Egyiptomi utazás tippek |      Egyiptomi körutazás tapasztalatok | Hurghada nyaralás, Nyaralás Hurghada-n, tapasztalatok | Főoldal
  VITORLÁZÁS MENÜ
  Balatoni vitorlásbérlés főoldal
  UTAZÁS MENÜ
  Utazás - Egyiptom, Egyiptomi utak
  Egyiptomi utazás
  Nílusi hajóút
  Nílusi hajóút tapasztalatok
  Egyiptomi tapasztalatok
  Hurghada nyaralás
  Egyiptomi utazás - tippek

Utazás Egyiptomba

A következő oldalakon Egyiptom, Nílusi hajóút és Hurghada kapcsán találhatnak információkat, tapasztalatokat, tippeket, tanácsokat. Tapasztalatainkat 2010 őszén szereztük...
Először egy kis bemelegítő:


Egyiptom

Egyiptomban a fizetőeszköz az Egyiptomi Font (EŁ), 1 Euro kb. 8 Egyiptomi Font. A dollárt és az eurót szinte mindenhol elfogadják. Vigyünk magunkkal aprópénzt (1-2 Eurósokat), ha valahol valami megtetszik, könnyebben boldogulunk. Lehet pénzt váltani a szállodákban is.

A közbiztonsággal kapcsolatban igen jó tapasztalataink vannak: ennyi fegyveres (rend)őrt még soha nem láttam. Tourist Police karszalaggal járkálnak géppisztollyal, kis uzi-val, stb. és vannak civil rendőrök is.

Az egyiptomiak kedves, mosolygós emberek, tök jól el lehet beszélgetni velük; sajnos szegények is, de közvetlenek és a maguk módján próbálnak kedveskedni is nekünk.

Mi mennyibe kerül? Néhány példa:

Üdítő árak: 2 liter Coca kóla: 10EŁ; 2 liter víz (szénsavmentes): 3EŁ; 3*0.6l víz: 1EUR (a buszon)
A hajón: 20EUR teljes készlet egyiptomi ruha (férfi és női vastagabb, jobb anyagból készült kalabriák, fejkendő, kendők együtt), a hajón valami megtetszik és nincs amilyen kell, kikötéskor át a másik hajóra, mert az árak azonosak.

Az egyiptomi utazás, nílusi hajóút és az hurghadai nyaralás témáját feldolgozó oldalak:
>> Egyiptomi utazás, Kairó
>> Nílusi hajóút I. - a hajók
>> Nílusi hajóút II. - ételek, szolgáltatások
>> Egyiptomi körutazás tapasztalatai
>> Hurghadai nyaralás tapasztalatok
>> Egyiptomi utazás, Összefoglaló tippek


Utazási iroda választás, Egyiptomi utak

Nem irigylem Önöket, nincsenek könnyű helyzetben. És nem azért, mert egyik jobb, mint a másik :((

Követeljék az irodától, hogy legyen "igazi" magyar idegenvezető [és nem csak magyar nyelvű idegenvezetés], és Kedves Egyiptomi Barátaink csak kísérőként vehessenek részt a rendszerben; ezzel sok későbbi problémát és kellemetlenséget előzhetnek meg [kb. 100%-al nagyobb élmény lesz az út! Nem viccelek!]. Például szerencséjük lesz érteni, amit mondanak a nevezetességekről, sőt talán a kérdéseikre, kéréseikre is választ kapnak. Kérdezzük meg az irodától, hogy így van-e, ha megpróbálnak meggyőzni minket, hogy "ááááá nem kell az", meg "hát, általában az van, de nem biztos", akkor azzal az irodával ne menjenek. Ha igen a válasz, akkor foglaltassanak bele az utazási szerződésbe mindent, amit kérnek és ők bevállaltak, mert az ígéret elszáll, amint fizettek! Kérdezzék meg azt is, hogy ki képviseli egyiptomi útjuk során Önök felé az irodát, kihez fordulhatnak, ha véletlenül valami nem stimmel? A Kedves Egyiptomi Idegenvezető többször hangsúlyozza majd, hogy Ő NEM az iroda képviselője - még mielőtt csőbe húzódnának.

Árak EUROban a Nílusi hajóutas mutatvány esetében - Anubis Travel (persze se számlát, se nyugtát nem adnak; majd most az APEH odahat):
AbuSimbel: 80 EUR (kelés éjjel kettőkor)
File Templom: 30 EUR
Éjszakai File templom (fény-hang): 35 EUR
Nubiai falu: 35 EUR
Szakhara: 70 EUR
Asszuán konflis: 10 EUR (bár megígértem magamnak, hogy nem teszek ilyet, DE EZT MÉG VÉLETLENÜL SE!)
Kairó Kopt negyed: 10 EUR
Luxor este: 10 EUR - ez jópofa volt [1:1]
Gíza fény-hang: 35 EUR

Pénzt vigyenek magukkal a buszra, mert a Kedves Egyiptomi Idegenvezető egyszer csak belemotyogja a mikrofonba, hogy most éppen fizessetek fejenként 230 Euro-t - miután minden a hotelben van a bezárt széfben. Hát b+!!

Aki tehát Nílusi hajóúttal egybekötött programmal látogatja Egyiptom és Kairó nevezetességeit, az simán elkölt 300-400 000.- forintot. Ezért véleményem szerint aggasztóan kevés és siralmas színvonalú amit kap. Nem arról van szó, hogy Egyiptom ilyen, hanem az oda nem figyelés, az "ezeknek ez így is jó" hozzáállás, ami sajnos tönkreteszi, lerombolja az egyébként megszerezhető élményt is. Érdemesebb elmenni inkább Mexikóba, ahol valóban All Inclusive az ellátás, vagy Tájföldre, ahol még a s*ggét is...

Finoman szólva félrevezető leírásokat, úti beszámolókat olvashatunk többnyire az egyiptomi utazás, körutazás kapcsán, mivel a minden szép és jó és hűde tetszett, tökéletes, ide el kell menni szerű információáradat mellett mondjuk a mi csoportunk túlnyomó része elégedetlen és csalódott volt. Furcsa ellentmondás; célunk, hogy más - vagy legalább is a Tisztelt Olvasó - ne kerüljön ilyen helyzetbe.

Rengeteg e-mail érkezik a csalódott utasoktól, akik hajmeresztő sztorikat írnak. Tisztelettel jelzem, hogy EZ NEM az a fórum, ahol mások sérelmeinek hangot adunk - még a sajátjainkat se tettük ki [még, mert vártuk az utazási iroda válaszát...]; forduljanak Ők is az irodához. Persze azok a fizetett bérencek, utazási iroda megbízottak, stb. is írnak, akik foggal-körömmel ragaszkodnak ahhoz, hogy Egyiptom pedig a Paradicsom, és egyáltalán ne írjunk rossz dolgokat... Talán megfelelő szolgáltatást kéne nyújtani; ehhez mit szóltok?!?

Feltételezem Ők kommentelik tele a fórumokat "csupapozitív, állatjómegkellnézni" beírásokkal, amelyek mellett az átlagember nem találja a valós információt. Ha meg keresni próbálunk az egyiptomi utazás fórumain, akkor annyi "találatot" kapunk, hogy hetekbe telik átnézni, ráadásul egy negatív mellé rögtön van tíz pozitív - döntsél, ha tudsz... Ezen a honlapon viszont az egyiptomi körutazás, Nílusi hajóút és a Hurghadai nyaralás alatt "gyűjtött" saját TAPASZTALATOKat osztunk meg, azt pedig senki ne próbálja már megmagyarázni, hogy nem ezt tapasztaltuk!!! Köszönöm.


"Inkább a British Múzeum!"

Következő oldal>> Egyiptomi utazás, Kairó
© 2020 - vitorlazas - balaton pont hu  
Design downloaded from Free Templates - hétvégi vitorlázás web templates
Webradio, radio consultants, CD rendelés, DH frame, Lezeres szemmutet Media consultant,
Tengeri kommunikáció | Tengeri rádiózás | Standard Marine Communication Phrases
| Angol-magyar-angol vitorlás szakszótár | Hajóbérlők angol-magyar-angol vitorásszótára